Arhiepiscop


Arhiepiscopi G.O.X.

Ἐκκλησία Γνησίων Ὀρθοδόξων Χριστιανῶν

Înalt Prea Sfințitul Germanos (Mavrommatis) al Demetrias și Almyros


Înalt Prea Sfințitul Chrysostomos Kabourídes (1935-1955)


Înalt Prea Sfințitul Akakie Pappas (n. in 1888, 1888 , Desfina , Phocis, Grecia – d. December 1, 1963). A fost primul Arhiepiscop al Adevaratei Biserici Ortodoxe a Greciei incepand cu anul 1963. A fost hirotonit ca si Episcop al Talant in data de 09/22 Decembrie 1960, in Detroit, USA, de catre Arhiepiscopii Seraphim (Ivanov) si Teofil (Ionescu), din cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse din Exil (ROCOR).


Înalt Prea Sfintitul Auxentie (Pastras) a fost al doilea Arhiepiscop și Mitropolit Primat al Adevaratei Biserici Ortodoxe a Atenei si a toata Grecia. I.P.S. Auxentie s-a născut in anul 1912 la Agios Theodoros, Magnesia, numele laic fiind Konstantinos Pastras. De la o varsta foarte frageda a devenit calugar al Sfintei Manastiri a Schimbarii la Fata a Domnului Nostru Iisus Hristos din Kouvara. A fost unul dintre cei mai remarcabili clerici ai Bisericii Ortodoxe Traditionale moderne, persecutat din toate partile de catre dusmanii adevaratei Ortodoxii.

În 1938 a fost hirotonit diacon si preot calugar de catre Inalt Prea Sfintitul Matei de Brestena. Din cauza controveselor legate de succesiunea apostolica a Sinodului prezidat de catre I.P.S. Matei de Brestena, considerata a fi necanonica datorita hirotoniei de unul singur a altor episcopi, in anul 1949, tanarul ieromonah se alatura sinodului condus de catre I.P.S. Mitropolit Chrisostom al Florinei, slujind in continuare  in multe ascultari atat in Grecia cat si in afara tarii.

In 1961 a fost hirotonit Episcop al Gardikion de catre Arhiepiscopul Leonty Filippovich de Chile din cadrul Bisericii Ortodoxe a Rusiei din Afara Granitelor (ROCOR) si de catre Inalt Prea Sfintitul Akakie Papas al Talantionului, urmand ca dupa trecerea acestuia din urma la Domnul ca ii preia activitatea pastorala. 

In anul 1963, Inalt Prea Sfintitul Auxentios a fost ales la cârma Bisericii Ortodoxe din Grecia ca Arhiepiscop si Primat al Sfantului Sinod, devenind cel de-al doilea Întâistătător al Sfântului Sinod.

In 18/31 Decembrie 1969, Sfântul Ierarh Filaret Noul Mărturisitor al Americii , pe atunci mitropolit primat al Bisericii Ortodoxe Ruse in Afara Granitelor, impreuna cu intreg sinodul recunoaşte oficial succesiunea Apostolică a Bisericii Ortodoxe Tradiţionale din Grecia, sinodul condus de catre Arhiepiscopul Auxentie şi toate hirotoniile ce au fost săvârşite în Grecia, de către acest Sfânt Sinod.

 „ Multe încercări pe care Biserica ortodoxă le-a îndurat începutul istoriei sale este deosebit de mare în timpurile noastre rele și, în consecință, aceasta necesită în mod special unitatea printre cei care sunt cu adevărat devotați credinței Părinților. Cu aceste sentimente, dorim să vă informăm că Sinodul Episcopilor Bisericii Ortodoxe Ruse din străinătate recunoaște validitatea hirotoniilor episcopale ale predecesorului Vostru de memorie binecuvântată, arhiepiscopul Akakie, și hirotoniile ulterioare ale Sfintei Voastre Biserici. Prin urmare, luând în considerare și alte circumstanțe, sinodul nostru de ierarhi vă recunoaste ierarhia în calitate de frați în Hristos, în comuniune deplină cu noi (ROCOR)”.

Sf. Ier. Filaret

A ctitorit Sfintele Manastiri Sfantul Ioan Teologul din Petroupoli (Atica) si a Sfintei Manastiri a Inaltarii Domnului Nostru Iisus Hristos din Kapandriti (Atica).  In timpul pastoririi Sale ca si Arhiepiscop al Bisericii Ortodoxe Traditionale a Greciei, Biserica de Stil Vechi a primit numeroase decizii guvernamentale din parte Statului Elen, datorita implicarii si reputatiei lui cunoscute in intreaga Elada.

In anul 1985, din cauza unor interese interne meschine ale unor membri ai Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Traditionale a Greciei, i se aduc diverse acuzatii neprobrate, fiind depus abuziv din treapta de Arhiepiscop. A fost aparat si  incurajat sa nu cedeze in fata presiunilor meschine a celor ce ataca Adevarata Biserica a lui Hristos, ramanand in continuare pastorul si Arhiepiscopul Adevaratei Biserici Ortodoxe a Greciei. A trecut la Domnul in anul 1994, 4 Noiembrie Stil Vechi.

Toti cei care l-au cunoscut au marturisit viata sa aleasa in Hristos Domnul si dragostea lui adevarata pentru apararea Bisericii Ortodoxe.


Înalt Prea Sfințitul Kallinikos (Chaniotis) Mitropolit al Lamiei (1995-2004)


Prea Fericitul Makarios

Arhiepiscop al Atenei și a toată Grecia

Înalt Prea Sfințitul Arhiepiscop al Atenei și a toată Grecia, Prea Fericitul Makarios, cu numele de mirean ​​Konstantinos Kavakidis, s-a născut în 1962 în Katerini Pieria. A finalizat studiile gimnaziale în Thessalonic, mai târziu fiind călugărit de către Părintele Arhimandrit Iacov Papadeli. A primit hirotonia întru diacon în anul 1981 urmând a fi hirotonit preot în anul 1986 de către Prea Sfințitul Mitropolit al Salonicului Eftimie.
În 1987 a absolvit Facultatea de Teologie a Universității Aristotel din Salonic. După absolvirea studiilor postuniversitare de la Facultatea de Teologie, a urmat cursuri la Facultatea de Drept. În 1990, a întemeiat frăția creștină monahală a Sf. Iacob, și a fost ales pentru prima oară stareț al acestui Sfânt Așezământ Monahal.
În anul 1996 a fost hirotonit Episcop de Petra de către Sfântul Mitropolit de Fthiotida și Thavmakos I.P.S. Kallinic și Mitropolitul Tesalonicului I.P.S. Eftimie.
În dată de 25 Ianuarie 2004 a fost ales în cadrul ședinței Sfântului Sinod al Ἐκκλησία Γνησίων Ὀρθοδόξων Χριστιανῶν, Arhiepiscopul Atenei și a toată Grecia.
Ziua de nume: 23 octombrie – Prăznuirea Preacuviosului părintelui nostru Macarie Romanul

Ἱερὰ Ἀρχιεπισκοπὴ Ἀθηνῶν καὶ πάσης Ἑλλάδος: Μάνης 8, Τ.Κ. 121 31  Περιστέρι Ἀττικῆς,Τηλ./Φάξ 210 5714517, Καθεδρικός – Ἱερὸς Ναὸς Ἁγίων Δώδεκα Ἀποστόλων